Senatorul PNL Andrei Volosevici a fost audiat la DNA Ploiesti in calitate de suspect

"In momentul asta, sunt suspect. O sa ne lamurim. Este o procedura inceputa pe care va trebui sa o demonstrez in conformitate cu procedura penala in vigoare. Nu e nimic in neregula sau ceva de genul acesta. Sunt niste lucruri pe care trebuie sa le demonstram. Prin probatorii, le vom face. Din punctul meu de vedere, nu sunt vinovat si voi incerca sa demonstrez acest lucru pentru ca nu am de ce sa ma ascund, in niciun caz de o anumita procedura absolut legala inceputa" a declarat senatorul liberal la iesirea de la sediul DNA Ploiesti.

Conform unor surse judiciare, Andrei Volosevici a fost chemat sa dea explicatii intr-un dosar cu privire la finantarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti. Potrivit sursei citate, senatorul ar fi cercetat pentru infractiunile de abuz in serviciu si luare de mita. Andrei Volosevici a fost primar al Ploiestiului din partea PDL, in mandatul 2008-2012.

Pe 3 martie 2015, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Anchetatorii sustin ca, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, Iulian Badescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012", fara a avea viza de control financiar. Ulterior, el a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, in trei transe, catre asociatie, desi stia ca este ilegal.

Totodata, potrivit DNA, Iulian Badescu i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti suma de 300.000 de euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau sa fie acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal F.C. Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, acolo unde Iulian Badescu a insotit echipa in cantonament, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.