Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat, miercuri, propunerea facuta de CA al TVR pentru functia de presedinte-director general, afirmand ca George Orbean este "o persoana care nu are facultatea terminata la varsta de 40 de ani".

''Sunt profund dezamagit ca, din Consiliul de Administratie al TVR, nu s-a gasit a se face o alta propunere decat o persoana care nu are facultatea terminata la varsta de 40 de ani. Lucrul acesta mi se pare definitoriu pentru modul in care selectam si numim, sigur, din fericire nu s-a ajuns la confirmare prin vot, dar propunem persoane care nu au nici cea mai mica competenta pentru a ocupa acest post'', a declarat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a criticat si nominalizarea facuta de presedintele Klaus Iohannis pentru CA al TVR - Christel Topescu, relateaza MEDIAFAX.

''Unul dintre membrii CA are in mod clar din partea CNSAS aviz de colaborator al fostei Securitati. Daca propunea altcineva, poate nu ma mira atat de tare, dar nu pot sa nu ma mir ca aceasta propunere vine chiar din partea presedintelui Romaniei'', a spus presedintele Senatului, adaugand ca ''astfel lucruri ar trebuie sa fie cantarite foarte bine, pentru ca, altfel, dorinta de reinnoire a clasei politice nu ramane decat un simplu slogan''.

El a afirmat ca desi CA al TVR a primit votul plenului, politicienii trebuie sa aiba curajul sa faca publice ''anumite lucruri''.

''Fiecare persoana este libera sa voteze orice, dar trebuie sa avem curaj sa le facem publice'', a conchis Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.