Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, cu privire la legea darii in plata, ca PSD nu sustine renuntarea la plafonul de 150.000 de euro si ca solicita introducerea in textul de lege a unei prevederi care sa spuna ca programul Prima Casa nu este afectat de acest act normativ.

Liviu Dragnea a subliniat ca PSD nu este de acord cu eliminarea plafonului de 150.000 de euro prevazut de legea darii in plata in forma adoptata de Senat.

''Sub nicio forma nu suntem de acord cu eliminarea unui plafon. (…) Eu cred ca si ei au sustinut aceasa lege din dorinta de a rezolva o problema sociala, ori peste un anumit plafon nu mai putem discuta de cazuri sociale. Un imprumut de peste 1 milion de euro luat de cineva nu reprezinta un caz social.(…) cine a luat un astfel de credit inseamna ca s-a gandit ca are de unde sa ii dea inapoi. Sub nicio forma nu renuntam la ideea pragului. Din cate am inteles, dar in zilele urmatore o sa avem mai multe informatii, este vorba despre putin peste 100.000 de beneficiari ai programului Prima Casa si 300.000 si ceva de mii de (alti consumatori-n.r.)'', a sustinut liderul PSD.

El a afirmat ca este important de stiut care este procentul celor care au credite foarte mari, de peste 1 milion de euro, scrie MEDIAFAX. ''In ultimele zile am primit mai multe informatii. (…) este foarte greu sa crezi ca aceasta lege s-a nascut dintr-o dorinta de a rezolva niste cazuri sociale'', a raspuns Liviu Dragnea, intrebat daca sustine in continuare ca legea darii in plata este una cu ''dedicatie''.

Intrebat care sunt informatiile la care face trimitere, Dragnea a afirmat ca este vorba despre ''numele si prenumele beneficiarilor'', afirmand ca daca se va vedea cui foloseste proiectul de lege, alesii vor fi ''mai luminati si vor judeca in consecinta''.

''Noi sustinem introducerea unei prevederi clare in lege prin care sa se spuna ca programul Prima Casa nu este afectat de aceasta lege'', a mai precizat presedintele PSD.

PNL va vota legea darii in plata, sustinand eliminarea programului Prima Casa de sub incidenta acesteia si renuntarea la plafonul de 150.000 de euro, a anuntat luni copresedintele PNL Alina Gorghiu, afirmand ca liberalii si-au schimbat pozitia privind Prima Casa pentru a-i proteja pe consumatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.