Europarlamentarul Maria Grapini a declarat ca astepta de dimineata la Parlamentul European un grup de 30 de vizitatori romani, dar ca acestia au aterizat la Amsterdam, iar acum cauta solutii pentru reintoarcerea grupului la Bucuresti.

"Asteptam un grup de 30 de vizitatori si am venit mai repede sa organizez cumva programul, numai ca grupul nu a mai ajuns, a aterizat la Amsterdam si acum ma straduiesc sa vorbesc cu TAROM sa-i intoarca in tara", a declarat Maria Grapini. Invitatii Mariei Grapini au decolat de pe aeeroportul Otopeni la 7.30, dar avionul a aterizat la Amsterdam.

"Bine ca sunt sanatosi si nu au ajuns in vacarmul asta de aici, unde totul e blocat. Ei nu erau panicati, pentru ca nu li s-a spus in avion ce se intampla, erau chiar bucurosi ca vor vedea Amsterdamul. Cand au aterizat, le-au spus motivul. Am vorbit cu ei. Sper sa fie bine. Acum sunt linistiti, nu mai vor sa vina in Bruxelles", a adaugat europarlamentarul.

Procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigas din aeroportul Zaventem, din Bruxelles, unde au avut loc, marti dimineata doua explozii, dar si bilantul provizoriu de 13 morti si 35 de raniti, informeaza Le Figaro. Anterior, premierul belgian, Charles Michel, anuntase ca ipoteza unor atentate teroriste este investigata de autoritatile belgiene, in cazul exploziilor de pe aeroportul Zaventem de marti dimineata.

Postul belgian VRT semnalase cel putin un atentat terorist in cazul exploziilor de pe aeroportul Zaventem. Inaintea exploziilor, s-ar fi auzit strigate in limba araba, relateaza MEDIAFAX.

Aeroportul a fost inchis, iar zborurile au fost redirectionate catre aeroportul Charles Le Roix din Bruxelles si cel din Liege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.