Membrii comisiilor reunite de Cultura din Parlament au dat, marti dimineata, aviz favorabil candidatilor propusi pentru CA al TVR, urmand ca plenul reunit sa voteze noua componenta a Consiliului de Administratie (CA) al televiziunii publice marti dupa-amiaza.

Irina Radu, Alfred Bulai si Doina Gradea sunt propunerile PSD pentru Consiliul de Administratie al TVR, aceste nume fiind inaintate luni Parlamentului.

Ca membri supleanti social-democratii au transmis urmatoarele nominalizari: Elena Dindirica, Smaranda Vornicu si Lucian Romascanu.

Irina Radu este din septembrie 2015 directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), ea detinand anterior functia de director de programe al TVR.

Sociologul Alfred Bulai preda in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative si este un apropiat al PSD, scrie MEDIAFAX.

Doina Gradea, fost director al Pro TV International, a incheiat in ianuarie 2016 un contract de colaborare pe o perioada de trei luni cu TVR. Rolul Doinei Gradea este acela de a face "un diagnostic" al Directiei Stiri a TVR, aceasta neavand atributii in domeniul continutului, ci doar in privinta organizarii Stirilor, dupa cum a explicat Irina Radu.

Liberalii i-au propus pe secretarul executiv al liberalilor, Radu Carp, si pe jurnalista Oana Stanciulescu ca membri titulari ai CA al TVR, in timp ce Cristian Viorel si Ada Mesesan au fost nominalizati ca membri supleanti.

Din partea grupului parlamentar al minoritatilor nationale a fost propus ca membru al CA al TVR Raico Cornea, care a mai facut parte in trecut din Consiliul de Administratie al televiziunii publice. Raico Cornea este jurnalist la TVR Timisoara.

Nominalizarile UNPR sunt Ruxandra Garofeanu ca membru plin si Catalin Savu ca membru supleant.

Reprezentantii UDMR in CA al TVR vor fi consilierul de presa al lui Kelemen Hunor, Debreczeni Hajnal, si Roszdas Peter, ultimul ca membru supleant.

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca formatiunea sa il va sustine pe regizorul Cristian Hadji Culea.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Presedintele Klaus Iohannis a propus-o pe Christel Topescu in calitate de membru titular si pe Ana Maria Sandu in calitate de membru supleant pentru CA al TVR, potrivit unui comunicat de presa emis luni de Administratia Prezidentala. Jurnalistul George Orbean este propunerea Guvernului.

Monica Ghiurco si Gabi Giurgiu au fost alesi reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie, in urma unor alegeri interne care au avut loc joi, 17 martie. Cornel Mihalache si Luminita Velciu au fost desemnati membri supleanti ai acestora, conform rezultatelor alegerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.