Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, in cadrul reuniunii PES de la Bruxelles, ca orice solutie in privinta abordarii imigratiei ar trebui sa ramana voluntara, tinand seama de eforturile in curs si de angajamentele actuale ale statelor membre.

Liderul PSD a aratat, de asemenea, ca Sistemul European de Granita si Paza de Coasta trebuie sa fie creat cat mai rapid, iar participarea Romaniei la efortul de relocare a migrantilor, inclusiv prin intermediul furnizarii de resurse umane si expertiza catre organisme europene, precum FRONTEX, ar trebui sa fie mentinuta.

''Am fost bucuros sa vad ca prima transa de imigranti gazduiti de Romania, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrata in conditii optime de autoritati, fiind respectate intocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului", a afirmat presedintele PSD, potrivit unui comunicat de presa remis MEDIAFAX joi.

In cadrul reuniunii Partidului Socialist European, Liviu Dragnea a sustinut propunerile socialistilor europeni privind relansarea cresterii economice in Statele Membre ale UE, in mod special prin investitii publice.

Liderul PSD a participat joi la Bruxelles la reuniunea Partidului Socialist European, organizata in pregatirea Consiliului European. La intalnire au fost prezenti liderii socialisti europeni, intre care presedintele Frantei, François Hollande, premierul italian, Mateo Renzi, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Inaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, presedintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, presedintele Partidului Socialist European, Sergei Stanisev, comisarii europeni Pierre Moscovici, Maros Sefcovic si Corina Cretu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.