Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a fost revocat, joi seara, din functie, ordinul de incetare a mandatului fiind semnat de prefect dupa ce Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat pe Calinoiu ca ar fi incompatibil. Acesta a anuntat deja ca va contesta decizia in instanta.

Desi judecatorii de la Curtea de Apel Alba Iulia nu s-au pronuntat deocamdata in cauza in care Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, este acuzat de conflict de interese si incompatibilitate, reprezentantii Prefecturii Gorj au dat, joi seara, un ordin de revocare din functie.

”Institutia Prefectului - Judetul Gorj a primit in data de 23 iunie 2015 Raportul de Evaluare al Agentiei Nationale de Integritate, privind pe domnul Calinoiu Ion, presedinte al Consiliului Judetean Gorj, referitor la starea de incompatibilitate. In legatura cu acest raport s-a purtat corespondenta cu mai multe institutii ale statului. (...) Curtea de Apel Craiova a comunicat hotararile pronuntate in dosarele 944/54/2015 si 944/54/2015/a1 prin care a fost solutionata definitiv prima contestatie la raportul de evaluare. Intrucat exista si a doua contestatie pe rolul instantelor de judecata la acelasi raport, a fost necesara efectuarea unei analize de catre propria noastra structura care asigura asistenta juridica. Serviciul verificare a legalitatii actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu si contencios administrativ a intocmit referatul cu propunerea si proiectul ordinului privind constatarea incetarii de drept inainte de expirarea duratei normale a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Gorj al domnului Calinoiu Ion, urmare a starii de incompatibilitate. Drept urmare a fost emis Ordinul Prefectului Judetului Gorj numarul 108 din 17.03.2016”
, se precizeaza intr-un comunicat transmis de biroul de presa al institutiei.

Hotararea nu este definitiva, scrie MEDIAFAX.

”Decizia poate fi contestata, dar pana cand se va lua o hotarare, intra in vigoare”, a precizat Corina Belteu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Gorj.

Pe 12 februarie, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei au admis cererea formulata de presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu si au dispus stramutarea cauzei in care acesta incearca sa anuleze raportul Agentiei Nationale de Integritate. Prima infatisare va avea loc pe 26 aprilie, la ora 11.00, la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate il acuza pe Ion Calinoiu ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, in cursul anilor 2012-2013, nu a
declarat veniturile realizate in baza contractelor incheiate intre acesta si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, respectiv
Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in cuantum de 1.563 de lei. Acesta se afla in prezent in concediu medical.

Citeste si:
Basescu, despre modificarea Legii ANI: Sterge cu buretele...
Basescu, despre modificarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.