Liderii PSD se vor reuni vineri, in cadrul Comitetului Executiv al partidului, pentru a valida candidatii la primaria Capitalei si sectoare, insa negocierile cu partenerii de la ALDE si UNPR continua.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, ca exista cateva certitudini pentru Capitala, dar si sectoare unde continua negocierile si discutiile interne. Astfel, Gabriela Firea va fi anuntata, oficial, candidatul PSD la Capitala si va beneficia de sprijinul ALDE, in timp ce UNPR a decis sa intre in cursa cu un candidat propriu - Ilie Nastase.

ALDE a negociat cu PSD sustinerea pentru doua sectoare ale Capitalei. La Sectorul 1 va candida fosta jurnalista Laura Chiriac, sustinuta de ALDE si PSD.

De asemenea, ALDE a primit la negocieri si Sectorul 4 al Capitalei, acolo unde favorit la candidatura este actualul viceprimar Stefan Spiridon, insa sunt luate in calcul si alte optiuni. Surse din cadrul formatiunii sustin ca ar putea exista si varianta unui transfer politic catre ALDE, pentru a creste sansele partidului.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone domina in toate sondajele, iar cei de la PSD si ALDE asteapta sa vada daca acesta va alege sa candideze, in conditiile in care si-a anuntat iesirea din politica ca urmare a tragediei din Colectiv.

La Sectorul 2, surse din PSD sustin ca s-a negociat cu actualul primar, Neculai Ontanu, iar acesta va candida avand sprijinul PSD si UNPR. De aceasta data ALDE va merge separat de PSD si va avea candidat propriu.

La Sectorul 3, PSD si UNPR il vor sustine pe actualul primar, Robert Negoita, care domina in toate sondajele interne ale PSD, avand peste 70% intentie de vot.

Sectorul 5 reprezinta o problema pentru PSD si ALDE. Surse din PSD sustin ca aici va candida liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, dar problema este Marian Vanghelie. Primarul suspendat al Sectorului 5 este favorit in sondajele interne, avand un scor de peste 35%.

Pentru Sectorul 6, PSD il pregateste pe senatorul Gabriel Mutu, care va beneficia si de sprijinul ALDE in cursa electorala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.