Romania este unul din putinele state membre UE cu o economie fara dezechilibre macroeconomice, potrivit Semestrului European, o procedura prin care economia tarilor UE este evaluata, a anuntat joi presedintele Klaus Iohannis, inaintea plecarii la Consiliul European.
"O tema, care nu va da emotii, dar pe care tin sa o mentionez, este Semestrul European. Semestrul European este, in esenta, o procedura prin care economia tarilor din Uniunea Europeana este evaluata. Romania, pana acum foarte recent, a fost in situatia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. In ultimul raport, am putut sa constatam cu bucurie, ca Romania a fost scoasa de sub dezechilibru, si Romania, impreuna cu putine tari din Uniunea Europeana este declarata o economie fara dezechilibru macroeconomic", a declarat presedintele, pe Aeroportul Henri Coanda, inaintea reuniunii Consiliului European.

Iohannis a mai spus ca este "un progres semnificativ" pentru tara noastra, dar trebuie promovat un program care sa "inlature deficientele care inca exista" in economie, scrie MEDIAFAX.

"Este un progres semnificativ obtinut in ultima perioada de Romania. Sigur, trebuie consolidata aceasta clasificare, trebuie inaintat un program care inlatura deficientele care inca exista in economia romaneasca, dar sub linie, este un progres imbucurator si am vrut sa subliniez acest lucru", a adaugat Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.