Elevii din preuniversitar ar putea beneficia de o masa calda in locul programului national „Cornul si laptele”, daca ministerul Educatiei gaseste resurse pentru asta, a declarat joi Ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

„Parerea mea este ca mesajul pe care l-am trimis in urma cu o luna-doua, ca ne preocupa o masa calda pentru copii, asociat cu "Scoala dupa Scoala" este adevarat, este puternic, incercam sa cautam resurse pentru ca ne trebuiesc resurse consistente ca sa trecem de la ce avem acum "Cornul si laptele" la o masa calda. Atunci cand vom reusi sa gasim resurse, sper eu ca o parte buna din ele din fonduri structurale sa anuntam. O sa anuntam curand. Copiii pot primi pachetele pregatite, sa fie transportate de o firma care duce asa ceva cu toate testarile potrivite, cu tot ce trebuie si ne gandim pana la urma si la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor nostri”, a declarat ministrul Curaj.

Vizavi de cazul celor 17 elevi din judetul Buzau, care au fost transportati miercuri de la scoala la spitalul din Ramnicu Sarat cu suspiciune de toxiinfectie alimentara, dupa ce li s-a facut rau la ore, in urma consumarii cornului si laptelui distribuit la scoala, ministrul a spus ca in „preocupa real faptul ca sunt din ce in ce mai multe cazuri".

Totodata acesta a spus ca aceste cazuri "nu tin de Ministerul Educatiei dar ne preocupa ca sunt elevii nostri”.

„Discutam cu colegii de la Ministerul Sanatatii si de la Ministerul Agriculturii despre ce se intampla in legatura cu produsele si analizele facute. Trebuie sa ne uitam atent de unde gasim resurse ca sa facem o schimbare nu imediata dar o schimbare reala si predictibila a programului inspre masa calda”, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.