Presedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri OUG potrivit careia tratamentul medical acordat in spitalele din strainatate in perioada 2015-2016 persoanelor ranite in incendiul din Clubul Colectiv va fi decontat integral din bugetul Ministerului Sanatatii si al Fondulu National Unic de Asigurari.

Guvernul a adoptat, pe 25 noiembrie, Ordonanta de Urgenta care extinde cadrul legal actual in sensul ca va permite decontarea tratamentului medical acordat in spitalele din strainatate si pentru pacientii raniti in Clubul Colectiv al caror tratament nu putea fi decontat in baza Formularului 112 (fie sunt tratati in spitale din state care nu apartin UE sau Spatiului Economic European, fie nu au asigurari de sanatate).

Astfel, toate persoanele ranite in incendiul din 30 octombrie din Clubul Colectiv, care isi continua tratamentul inceput in Romania in unitati medicale din strainatate, vor beneficia de plata tratamentului fie din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (prin Formularul 112), fie de la bugetul Ministerului Sanatatii.

Lista persoanelor ranite, inclusiv detalii legate de identificarea lor, se va intocmi de catre Ministerul Sanatatii, iar plata tratamentelor medicale se efectueaza direct in contul unitatii sanitare din strainatate, scrie MEDIAFAX.

OUG a fost aprobata de Parlament si trimisa spre promulgare pe 9 martie 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.