Deputatii au adoptat, miercuri, un nou Regulament, potrivit caruia inscrierea pe ordinea de zi a proiectelor, in ziua sedintei de plen, se poate face doar cu aprobarea lor in unanimitate de Comitetul liderilor, iar alesii vor fi obligati sa-si inregistreze electronic prezenta inaintea votului
Noul Regulament al Camerei Deputatilor a fost votat cu 231 de voturi "pentru" si 3 "impotriva", alesii cazand de acord asupra faptului ca inscrierea pe ordinea de zi a altor legi decat cele aprobate de BP se poate face la propunerea motivata a BP sau a unui lider de grup parlamentar, cu aprobarea in unanimitate a Comitetului liderilor gupurilor parlamentar, scrie MEDIAFAX.

Deputatii au decis ca "in cazul votului prin mijloace electronice, inaintea sedintei consacrate votului final, presedintele de sedinta sa dispuna verificare cvorumului de sedinta prin realizarea votului de control". Astfel, daca exista cvorum legal, deputatii, inainte de exprimarea fiecarui vot, isi vor valida prezenta electronic, care va fi afisata pe consola si in sala de sedinte.

Regulamentul stabileste si care sunt "etapele votului prin mojloacele electronice sunt urmatoarele". Astfel, potrivit noului Regulament, "deputatul va introduce cardul de vot in consola, apasa tasta prezent, dupa care isi poate exprima pozitia in problematica supusa aprobarii, prin vot: <<pentru>>, <<contra>> sau <<abtinere>>, deputatii care sunt in sala si nu isi exercita drepturile prin validarea tastei prezent nu sunt considerati prezenti la sedinta consacrata votului final".

In timpul sesiunii sedintei de vot fnal, daca deputatul scoate cardul de vot din consola inainte de validarea prezentei, in intervalul de timp acordat votarii, acesta nu figureaza prezent, la votul respectiv, potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.