Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca este nevoie de o dezbatere serioasa pe tema raportului dintre atributiile institutiilor statului si drepturile si libertatile cetateanului, care sa conduca la adoptarea unei ”baze legislative puternice”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu trebuie puse la indoiala nici capacitatea statului roman de a face investigatii, dar nici drepturile si libertatile cetatenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Ordonanta Guvernului este criticabila, dar am inteles ca a fost o situatie de urgenta. SRI, ca si Parchetul trebuie sa aiba in continuare conditii pentru a-si indeplini misiunea. Institutiile statului trebuie sa fie intarite, iar restrangerea libertatilor sa fie permisa doar in baza unui mandat al judecatorului. Drepturile si libertatile nu sunt un moft pentru nimeni”, a declarat presedintele PSD.

Liviu Dragnea a precizat ca desi e de laudat urgenta cu care a actionat Guvernul, ”statul roman nu poate sa stea pe o ordonanta”. Prin urmare, este necesara o dezbatere rationala, care sa conduca la solutii consistente, este de parere liderul PSD.

OUG privind interceptarile adoptata de Guvern prevede ca procurorii si organele de cercetare penala vor fi singurii in masura sa puna in executare mandatele de supraveghere tehnica dispuse in dosarele de cercetare penala, utilizand in mod nemijlocit si independent infrastructura SRI.

Ministerul Public va putea detine si folosi mijloace pentru obtinerea, verificarea, prelucrarea, stocarea si descoperirea informatiilor privitoare la infractiunile cercetate, la fel ca DNA si DIICOT, scop in care se vor detasa 40 de politisti de la MAI pentru fiecare institutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.