Sedinta CSAT a inceput la Palatul Cotroceni, pe agenda fiind modernizarea Armatei, evolutia grupurilor teroriste, situatia din Republica Moldova, criza europeana a migratiei, securitatea cibernetica si taierile ilegale de paduri.

Pe ordinea de zi se afla stadiul indeplinirii programului de modernizare a Armatei pana in 2017, sistemul de comunicatii si informatic al Armatei, concluzii in urma exercitiilor desfasurate anul trecut pentru verificarea stadiului pregatirii populatiei, economiei si a teritoriului pentru aparare.

De asemenea, la sedinta se va discuta si despre evolutia grupruilor de factura jihadista si consecintele asupra spatiului NATO, evolutiile din Balcani, situatia politica de la Chisinau si criza europeana a migratiei.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt si masurile adoptate si rezultatele obtinute in combaterea fenomenului taierilor ilegale din fondul forestier national si amendamentele propuse de Guvernul Romaniei privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, se va discuta despre activitatea serviciilor in 2015 si obiectivele acestora pentru 2016, activitatea din 2015 a Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetica si a Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO si planul de activitate pentru anul urmator.

La sedinta se va discuta si despre activitatea CSAT de anul trecut si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.