CSAT a avizat favorabil OUG privind interceptarile propusa de Ministerul Justitiei, a anuntat vineri presedintele Klaus Iohannis.

''Acest proiect de act normativ este destinat sa ofere intr-o prima etapa o solutie pentru activitatea organelor judiciare. (...) Sunt opinii potrivit carora activitatea Parchetelor, in absenta infrastructurii tehnice necesare pentru realizarea unor astfel de metode speciale de supraveghere ar fi afectata atat din punct de vedere al operativitatii actului de urmarire penala, cat si sub aspectul administrarii unui probatoriu complet. Ordonanta de urgenta vine sa raspunda exact acestei preocupari'', a aratat seful statului.

El a subliniat ca actul normativ propus de Guvern ''va reprezenta in acest moment o solutie, fie ea si temporara, la o problema care preocupa deopotriva institutiile statului, cat si opinia publica''.

Ulterior, forul legislativ poate avea in vedere si alte solutii pe care sa le dezbata cu toate institutiile interesate si cu societatea civila, a adaugat Iohannis, scrie MEDIAFAX. ''Sunt doua aspecte importante asupra carora doresc sa insist un pic. Primul tine de respectarea deciziei Curtii si de nevoia de a pune in acord legislatia cu aceasta decizie. Acest lucru este clar. Al doilea aspect tine de nevoia de a asigura neintrerupt cadrul legislativ pentru ca justitia sa-si faca datoria, fie ca este vorba de cazuri de securitate nationala, fie de cazuri de coruptie. Ambele aspecte sunt esentiale pentru functionarea statului de drept, iar eu ca presedinte, m-am angajat sa fiu garantul functionarii statului de drept in Romania'', a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.