Membrii Comisiei de cultura din Camera Deputatilor au amanat cu o saptamana dezbaterea raportului propunerii legislative de modificare a legii 41/1994 privind organizarea si functionarea SRR si SRTV care prevede, in principal, separarea functiei de presedinte al CA de cea de director general.

Amanarea dezbaterilor, votata cu majoritate de voturi, a fost ceruta de social-democrati.

''In momentul in care ai o lege atat de importanta, ceruta si de partidele politice, dar si de societatea civila, inteleg ca sunt foarte multe amendamente care se doresc a fi introduse in lege de colegii nostri. De asta am considerat ca e bine sa mai discutam pe seama acestui subiect. Solicitam sa cerem BP amanarea depunerii raportului'', a solicitat deputatul social-democrat Florin Paslaru, secretar al Comisiei de cultura din Camera Deputatilor.

''Principala interventie legislativa consta in separarea celor doua functii: cea de presedinte al consiliului de administratie de cea de director general. Directorul general urmeaza sa fie selectat in urma unui concurs de proiecte de management si, in cursul mandatului sau de conducere, bine definit, va avea autonomie decizionala, dar va da socoteala de buna administrare a societatii in fata consiliului de administratie. In cazul unui management defectuos flagrant, al neindeplinirii indicatorilor de performanta stabiliti prin contractul de management, directorul general va putea fi schimbat din functie, prin votul consiliului de administratie, inaintea de expirarea mandatului'', se arata in expunerea de motive a proiectului.

Initiativa este semnata de 67 de deputati si senatori PSD si a fost depusa in Parlament in luna februarie a anului 2016, scrie MEDIAFAX.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata, Senatul fiind for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.