Reprezentantii Fondului Monetar International discuta cu o delegatie a Partidului Social Democrat, condusa de liderul Liviu Dragnea.

Delegatia FMI este condusa de Reza Baqir, seful misiunii FMI pentru Romania, in timp ce din delegatia PSD fac parte liderul Liviu Dragnea si vicepresedintii Gabriela Firea, Marian Neacsu, Viorel Stefan, Mihai Tudose si Georgian Pop.

Romania nu mai are un acord cu Fondului Monetar International din septembrie 2015. Ultimul acord de doi ani a fost, de altfel, inghetat o lunga perioada de timp din cauza ca autoritatile romane nu au tinut cont de mai multe solicitari ale expertilor FMI, in special de natura fiscala si privind reforme structurale, scrie MEDIAFAX.

"Misiunea va avea intalniri cu autoritatile romane, dar si cu reprezentanti ai partidelor politice, ai sindicatelor, ai asociatiilor patronale, ai mediului academic si cu reprezentanti ai bancilor", se precizeaza intr-un comunicat FMI.

La finalul vizitei, expertii FMI ar putea organiza o conferinta de presa. Misiunea este condusa de pakistanezul Reza Baqir, numit in ianuarie 2016 sef al misiunii FMI pentru Romania. Acesta a efectuat deja o prima vizita la Bucuresti, in perioada 12-15 ianuarie, pentru a fi prezentat autoritatilor romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.