Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, la Bistrita, ca obiectivul PSD ramane salvarea TVR, social-democratii lucrand la modificarea legii pentru ca TVR sa nu mearga spre faliment, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In opinia lui Dragnea, insolventa s-ar putea sa fie singura solutie. "Obiectivul nostru ramane acelasi: sa salvam TVR. Deja colegii au si inceput sa elaboreze amendamentele la lege in asa fel incat, chiar daca intra in insolventa, sa nu poata sa mearga mai departe spre faliment. O sa aprobam o situatie speciala pentru TVR pentru ca este institutie de interes national, de interes public. Este pacat ca s-a ajuns aici si este pacat ca Guvernul nu vrea sa se implice. Schimbarea legii de functionare a TVR este in Parlament acum", a afirmat liderul social-democrat.

Potrivit lui Dragnea, PSD este interesat in depolitizarea conducerii TVR, scrie MEDIAFAX. "Consiliul de Administratie va fi format numai din reprezentanti stabiliti de Parlament, dar TVR sa fie condus de un manager desemnat de Consiliul de Administratie in baza unui concurs de proiecte de management. (...) Si radioul public trebuie depolitizat", a afirmat liderul PSD.

Intrebat de jurnalisti daca PSD sustine varianta de majorare a taxelor pe care populatia le plateste catre TVR, Liviu Dragnea a rapuns: "categoric nu”.

“Nu este nevoie sa mai punem taxe, daca nu gasim alta solutie, ramanem la solutia insolventei. (...) Trebuie o alta abordare manageriala, dar nu putem pune populatia se pregateasca neperformanta", a afirmat Dragnea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca va propune, luni, Legislativului un pachet de modificari legislative la Legea de functionare a Televiziunii, in asa fel incat sa poata fi demarata procedura de insolventa, dar sa fie exclus falimentul TVR prin lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.