Fostul deputat UDMR Tokay György, in varsta de 77 de ani, a murit, el fiind unul dintre membrii fondatori ai prezidiului executiv al UDMR, ministru pentru minoritati si ambasador al Romaniei in Lituania.

"Cu profunda tristete, Uniunea Democrata Maghiara din Romania isi ia ramas bun de la cel care fost Tokay György, un om si un politician desavarsit al vietii publice maghiare din Romania. Politician de exceptie al UDMR, Tokay György a fost deputat, lider de grup parlamentar, ministru pentru minoritati si ambasador in tarile baltice, membru fondator al Prezidiului Executiv UDMR si al Organizatiei Judetene UDMR Arad" se arata intr-un comunicat de presa al UDMR, remis joi MEDIAFAX.

Tokay György s-a nascut la 27 martie 1939, in Cluj-Napoca, si a absolvit Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Drept, promotia 1960. A fost jurist, avocat si ziarist, membru UDMR inca din decembrie 1989 si deputat in legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000.

In 2005 a fost numit de presedintele Traian Basescu ambasador al Romaniei in Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.