Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, la bilantul MApN pe anul 2015, ca Armata Romana contribuie la pilonii fundamentali ai politicii externe - parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO si la UE, precizand ca tara noastra este apreciata in NATO ca aliat predictibil si de incredere.

"Armata Romana ramane acea institutie fundamentala a statului care inregistreaza unul din cele mai ridicate niveluri de incredere in randul cetatenilor, pe buna dreptate. Parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO si la UE au fost si vor ramane pilonii fundamentali ai politicii externe a Romaniei. Armata Romaniei, MApN contribuie la fortificarea fiecaruia dintre acesti piloni", a spus Dacian Ciolos.

Premierul a apreciat ca, in cadrul NATO, Romania e apreciata ca aliat predictibil si de incredere, scrie MEDIAFAX.

"Profesionalismul si, subliniez, jertfa de sange a militarilor romani in teatrele de operatii sunt evocate frecvent in contacte oficiale si informale si sunt inalt apreciate. Contextul geopolitic este unul complicat, iar Romania ramane o ancora de stabilitate in aceasta regiune. Tara noastra va continua sa fie furnizor de securitate la frontiera estica a NATO, cat si a UE", a adaugat seful Executivului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.