Primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, a intrat in conflict cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dupa ce acesta a spus ca Alba Iulia mai este resedinta de judet doar cu numele, iar in replica edilul l-a catalogat pe Zgonea drept un ''nesimtit'' si un ''strungar''.

Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca limbajul primarului de Alba Iulia dovedeste ca ar avea ''comportament de baron'', scrie MEDIAFAX.

''Sunt cateva date statistice, care sunt publice. In 25 de ani, celalalte municipii ale judetului Alba au reusit sa aduca in zona somaj si Alba Iulia sta in continuare cu mana intinsa la sumele defalcate de la bugetul de stat. Aceasta a fost, daca vreti, opinia pe care eu am exprimat-o intr-o conferinta de presa si am observat un limbaj nelalocul lui in 2016 la adresa presedintelui Camerei din partea primarului. Eu i-am spus un singur lucru: eu doresc ca acest municipiu resedinta de judet sa fie unul dintre polii de dezvoltare ai Romaniei. Vreau sa vad, aici, ca somajul este zero, nu 8% si am pus in antiteza cu municipiul Sebes. Pentru mine este inexplicabil ca un municipiu resedinta de judet al Romaniei sa aiba principalul angajator Consiliul Judetean si primaria municipiului (...) Daca limbajul domnului primar este de acest gen, atunci imi confirma ceea ce spun de mult, ca este ultimul baron al Romaniei si acest baron traieste pe mosia domniei sale si are impresia ca toti cei care sunt acolo sunt angajatii domniei sale'', a declarat luni Zgonea.

Primarul de Alba Iulia sustine ca presedintele Camerei Deputatilor nu cunoaste realitatile orasului si l-a numit ''strungar facut la apelul de seara''.

"Pe mine ma doare ca inteleg politica. Politica e politica, dar de aici pana la a fi nesimtit e mare distanta, deci domnul Zgonea, strungar sau ce-o fi fost pe vremuri, facut la apelul de seara, n-a vazut niciodata ce inseamna un oras. In orice caz, nu se aseamana cu alte orase pe care el circula sau si-a facut educatia", a spus primarul de Alba Iulia, Mircea Hava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.