Anuntul ministrului Justitiei, Raluca Pruna, privind reconfirmarea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, este firesc, considera presedintele PSD, Liviu Dragnea.

''Este un anunt firesc, l-a si agumentat. Propunerea este fireasca si cred ca si desemnarea va fi oficiala (...) Aici nu e vorba de cine pe cine iubeste. Este vorba de actiuni care sa continue intarirea statului de drept in Romania'', a precizat liderul PSD.

Pozitia lui Liviu Dragnea vine in contradictie cu declaratiile copresedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu, cel care o acuza pe Raluca Pruna de incalcarea procedurilor, scrie MEDIAFAX.

''Vreau sa fiu, de la inceput, foarte bine si clar inteles: nu discut despre persoana. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat (...) Din moment ce, inclusiv in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respcta aceste proceduri vedem acum, dintr-o data, ca sare peste ceea ce a vorbit inainte si era foarte convinsa ca asa trebuie sa faca si vad ca vrea sa respecte aceasta procedura numai pentru numirea procurorului general, in timp ce pentru DNA a gasit o scurtatura, anuntul in conferinta de presa'', a declarat luni Tariceanu pe acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.