Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca anuntul ministrului Justitiei, Raluca Pruna, prin care o sustine pentru reinvestire pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA reprezinta o incalcare a procedurilor si i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa o avertizeze pe Raluca Pruna.

"Vreau sa fiu, de la inceput, foarte bine si clar inteles: nu discut despre persoana. Discutam despre principiu si despre procedurile legale pe care ministrul, in acest fel, le-a incalcat si le-a desconsiderat (...) Din moment ce, inclusiv in legatura cu cei doi procurori, ministrul s-a pronuntat la inceputul mandatului ca va respecta aceste proceduri vedem acum, dintr-o data, ca sare peste ceea ce a vorbit inainte si era foarte convinsa ca asa trebuie sa faca si vad ca vrea sa respecte aceasta procedura numai pentru numirea procurorului general, in timp ce pentru DNA a gasit o scurtatura, anuntul in conferinta de presa", a sustinut Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

Tariceanu mai sustine ca ministrul Justitiei a dat un semnal prost in sistem, pentru ca procurorii au vazut cum anumite pozitii "sunt rezervate din start".

"Cred ca este si o responsabilitate aici, bineinteles, a primului ministru sa ii atraga atentia ministrului Justitiei sa intre in legalitate, altfel toata aceasta procedura se trasforma in cu totul altceva, nu vreau sa folosesc un epitet deranjant, dar, sigur, ca criteriile care sunt, criteriile obiective, si care in mod normal ar trebui sa fie utilizate, e clar ca nu mai functioneaza, ci alte resorturi", a mai spus presedintele Senatului.

Ministrul Justitiei Raluca Pruna a anuntat, joi, la sedinta de bilant a DNA ca isi asuma propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, scrie MEDIAFAX.

"Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al Directie Nationale Anticoruptie", a afirmat ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.