Liderii PSD au declarat ca, la inceputul lunii martie, vor anunta candidatii pentru Capitala si pentru sectoalele Bucurestiului, insa situatia nu este clarificata nici la nivelul PSD, nici la nivelul aliatilor, in conditiile in care se asteapta un nou sondaj comandat de conducerea partidului.

Dupa ce PNL a anuntat schimbarea candidatului pentru Capitala, propunandu-l pe Ludovic Orban, la nivel oficial, liderii PSD au declarat ca aceasta schimbare este una care ii avantajeaza. Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, ca mutarea liberalilor ar putea schimba strategia gandita de social-democrati.

In ultima sedinta a Biroului Permanent National al PSD, liderii au decis sa comande un nou sondaj, care sa arate care ar fi sansele Gabrielei Firea intr-o confruntare cu Ludovic Orban. Surse din partid ca in cazul in care sondajele nu arata sanse de castig pentru PSD, ar putea aparea o schimbare de candidat.

La aceeasi sedinta de saptamana trecuta sociologul Marius Pieleanu a participat la o serie de discutii cu liderii PSD. Ulterior, acesta a avut o discutie privata doar cu liderul Liviu Dragnea si principala favorita pentru canditatura la Capitala, Gabriela Firea.

La capitolul negocieri cu aliatii, social-democratii au semnat protocol de colaborare cu ALDE si UNPR, insa cele doua formatiuni politice cu care PSD a semnat protocoale nu ajung la un consens. De altfel, copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a explicat ca partidul sau colaboreaza ''doar cu PSD''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.