Lupta anticoruptie trebuie sa continue cu motoarele turate la maximum, a declarat joi presedintele Klaus Iohannis la bilantul DNA pe 2015, exprimandu-si sprijinul pentru activitatea acestei institutii cu rezultate ''de la an la an mai bune''.

Flagelul coruptiei continua din pacate sa afecte profund Romania, a spus seful statului, referindu-se la cifrele prezentate de Laura Codruta Kovesi. In acest context, el a subliniat ca lupta anticoruptie ''trebuie sa continue cu motoarele turate la maximum''.

''Pe parcursul anului trecut, cum am auzit, au fost trimise in judecata 497 de persoane cu functii de conducere, dintre care 32 sunt demnitari. Acest fapt ne arata ca flagelul coruptiei continua, din pacate, sa afecteze profund societatea noastra. De aceea, lupta impotriva coruptiei nu numai ca nu s-a incheiat, dar trebuie sa continue cu motoarele turate la maximum, iar DNA va trebui sa ramana un jucator cu rol central in combaterea acestui fenomen extrem de nociv pentru societate'', a afirmat Iohannis.

El a laudat activitatea DNA si impactul pe care aceasta il are inclusiv la schimbarea mentalitatilor, scrie MEDIAFAX. ''Sunteti un model de institutie functionala si ati creat un standard de performanta. (...) Rezultatele DNA sunt de la an la an mai bune (...) 'Dar, dincolo de dosare si condamnari, activitatea Directiei Nationale Anticoruptie are si un alt efect, care se resimte deja si se va resimti pe termen lung la nivel profund. Activitatea DNA a inceput sa schimbe societatea la nivel de mentalitati si practici, sa schimbe modul de functionare a autoritatilor si institutiilor publice si chiar a elitei politice si administrative. Legea este aceeasi pentru toti, respectarea ei nu este optionala, iar coruptia este inacceptabila. Prin activitatea sa, DNA a inceput sa arate ca aceste principii nu sunt simple deziderate, greu de atins in Romania, ci ca ele trebuie si pot sa devina realitate'', a adaugat seful statului.

''Ca presedinte al Romaniei, veti avea in mine un partener in activitatea dumneavoastra si in aplicarea acestor principii'', a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.