Politica19 Februarie 201615:40

Lectura de un minut

Ministerul Afacerilor Externe demareaza vineri a doua editie a unui program, derulat in prima jumatate a anului 2016, prin care informeaza cetatenii romani din afara granitelor despre modernizare activitatii consulare.

"Programul <<Dialog cu Diaspora pe teme consulare>> se va desfasura in prima jumatate a anului 2016 in statele cu comunitati importante de romani unde se desfasoara o intensa activitate consulara: Spania, Italia, Franta, Germania, Marea Britanie", potrivit unui comunicat de presa remis de MAE Agentiei MEDIAFAX.

O echipa a Departamentului Consular din cadrul MAE se va deplasa pentru a prezenta cetatenilor romani ultimele noutati cu privire la sistemul de servicii consulare E-Cons, o platforma care permite romanilor acces la informatii, astfel incat acestia nu mai sunt nevoiti sa mearga la oficiul consular, timpul petrecut la ghiseu este mai redus, iar acolo unde este posibil, depunerea unor documente se face online. Primele intalniri vor avea loc in cursul acestei saptamani la Madrid.

In cadrul intalnirilor cu romanii din diaspora, reprezentantii MAE vor discuta direct cu acestia problemele cu care se confrunta in plan consular, precum si cele mai eficiente modalitati de solutionare pe termen lung.

De asemenea, MAE va organiza reuniuni regionale cu diplomatii cu atributii consulare din statele aflate in proximitatea celor vizate direct de campanie, in vederea schimbului de bune practici in ceea ce priveste folosirea E-Cons si a "Manualului de proceduri consulare".

Citeste si:
VIDEO Iohannis, apel la românii din diaspora: „Nu veniți anul...
VIDEO Iohannis, apel la...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.