Politica17 Februarie 201613:16

Lectura de un minut

DNA cere aviz din partea Senatului, pentru urmarirea penala a fostului ministru, senatorul Gabriel Oprea intr-un dosar cu un prejudiciu de 410.000 lei.

Directia Nationala Anticoruptie anunta intr-un comunicat de presa, ca “a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, senator in Parlamentul Romaniei, la data faptei viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea unei infractiuni de abuz in serviciu.”

Procurorii au solicitat urmarirea penala a lui Gabriel Oprea in dosarul lui Nicolae Gheorghe, fost sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.). In solicitarea catre Senat, procurorii arata ca “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor”, scrie MEDIAFAX.

In perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8. Conform Directiei Nationale Anticoruptie, achizitionarea autoturismului s-a facut cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza astfel de investitii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.
Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai sustin procurorii.

Citeste si:
Fost baron al PSD Mehedinti, condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare
Fost baron al PSD Mehedinti,...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.