Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca PSD vrea sa evite cu orice pret o pronuntare a Curtii Constitutionale pe tema revenirii la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, afirmand ca acest lucru arata ca PSD stie ca actuala lege este neconstitutionala.

"Faptul ca PSD vrea sa evite cu orice pret si cu orice mijloace o pronuntare a Curtii Constitutionale pe tema revenirii la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin demonstreaza ca PSD stie ca actuala lege este neconstitutionala, iar demersul PNL are mari sanse de a fi validat printr-o decizie a Curtii", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Alina Gorghiu a afirmat ca atacul PSD la PNL si Guvernul Ciolos are doua explicatii simple: dorinta de a acoperi ecourile esecului inregistrat in tentativa sa de a limita dreptul la libera exprimare si teama de alegeri in doua tururi.

Copresedintele PNL i-a transmis liderului PNL ca nu va scapa de alegeri si de rezultatul acestora, iar legea cenzurii ii va marca CV-ul politic. "Il informez pe domnul Dragnea ca de alegeri si de rezultatul lor tot nu va scapa, iar legea cenzurii ii va marca, in continuare, CV-ul politic, la fel ca si mituirea primarilor din fondul de urgenta al Guvernului sau Ordonanta de preluare fortata a primarilor opozitiei, in preajma alegerilor prezidentiale", a sustinut copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca PSD ii solicita premierului Dacian Ciolos sa abroge Hotararea de Guvern privind data alegerilor locale si a sustinut ca exista ”tot mai multe indicii” privind o intelegere intre Guvern si PNL, fapta care ar intra sub incidenta legilor penale.

Concret, PSD ii cere premierului sa abroge HG adoptate saptamana trecuta privind data alegerilor locale (5 iunie), hotarari care intra insa in vigoare la 22 martie. PNL a demarat deja demersurile privind atacarea in contencios administrativ a acestor acte, cu scopul de a ajunge la Curtea Constitutionala si de a obtine o decizie a Curtii privind legea alegerilor locale, in ideea in care liberalii vor revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, scrie MEDIAFAX.

PSD vrea sa blocheze demersurile PNL si sustine ca premierul ar trebui sa revoce HG si sa le emita, din nou, in aceeasi forma, insa cu o saptamana inaintea datei limita de 75 de zile inaintea votarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.