Fostul presedinte Traian Basescu a declarat marti ca scandalul iscat de evacurarea trustului Intact ar constitui "o farsa" si a subliniat ca decizia Senatului de a-l chema pe premierul Dacian Ciolos in Parlament nu este una nedemocratica.

"Cred ca este o actiune in aplicarea legii (ordinul ANAF de evacuare a posturilor de televiziune-n.r.). Este cunoscuta relatia dintre mine si Antene si n-as comenta evenimentul, dar eu cred ca este o actiune in aplicarea unei hotarari judecatoresti. Nu cred ca poate fi pusa sub semnul intrebarii legimitatea actiunilor. Ce mi s-a parut ilegitim, mi s-a parut actiunea de astazi a presedintelui Senatului si a Senatului in ansamblu, unde, laolalta, PSD, UNPR, PNL si UDMR au votat pentru chemarea premierului Ciolos in fata Senatului sa dea explicatii de ce ANAF a inceput procedura de punere in aplicare a unei hotarari judecatoresti", a declarat Traian Basescu, intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.

Fostul presedinte a sustinut ca detine informatii conform carora Antena 3 ar avea doua sedii complet utilate pentru transmisia in direct. "Stiu ca trustul Intact are doua sau trei studiouri la Romexpo, de unde nu ii evacueaza nimeni, au inchiriat Teatrul Excelsior, de unde nu-i evacueaza nimeni, cu toate echipamentele pentru transmisiuni in direct pe care nu le ia nimeni. Deci, cred ca suntem intr-o farsa, care pune sub semnul intrebarii obligativitatea punerii in aplicare a unei hotarari definitive", a adaugat Basescu.

Liderul Miscarii Populare a mai spus ca a fost informat ca inclusiv emisiunea de luni seara a Antenei 3 nu s-a desfasurat in sediul Intact. "Chiar aseara, ridicolul situatiei, aseara emisiunea s-a transmis din locatia de la Excelsior. Deci, s-a transmis din afara sediului Intact", a mai precizat fostul presedinte.

Trustul Intact a primit o somatie din partea ANAF conform careia vor trebui sa elibereze sediul celor cinci televiziuni in termen de cinci zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.