Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, ca lideriii grupurilor PNL din Senat si Camera Deputatilor vor discuta propunerile transmise de BNR cu privire la legea darii in plata si, ulterior, liberalii vor purta discutii si cu social-democratii.

“Prioritate zero, la Senat, este legea darii in plata. Observatiile din partea BNR au venit vineri, la Senat, la comisiile de specialitate, unde se afla acum legea. Am mandatat liderii de grup ca astazi la sedintele de grup sa discute legea sa vedem ce propuneri ale BNR se sustin si care nu", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, afirmand ca unele propuneri ale BNR sunt in acord cu viziune PNL, in tmp ce altele nu sunt “binevenite”

Alina Gorghiu a afirmat ca liderii din Senat si Camera Deputatilor vor avea discutii si cu PSD pentru a putea urgenta adoptarea acestei legi, aflata in etapa reexaminarii ceruta de presedintele Klaus Iohannis.

"Este important pentru ca din punctul nostru de vedere este o lege care imparte riscul intre banca si consumatori, pe care ne-o dorim foarte mult sa devina realitate, indiferent daca liderii de partide politice care si-au asumat votul pe acesta lege, astazi, se dau manipulati", a spus Gorghiu, referindu-se la afirmatiile lui Liviu Dragnea potrivit carora a fost "manipulat" atunci cand a votat legea.

Dragnea a afirmat ca de legea darii in plata trebuie sa beneficieze doar persoanele fizice care au luat credit pentru a-si construi o casa si actul normativ sa nu lase loc pentru speculatii astfel incat de sa profite dezvoltatorii imobiliari, scrie MEDIAFAX.

Legea darii in plata ar urma sa intre marti in dezbaterea Comisiei de buget a Senatului, prima Camera sesizata cu cererea de reexaminare. BNR a transmis vineri o scrisoare conducerii comisiei. Propunerile BNR se refera in special la introducerea unui plafon de 150.000 de euro al valorii locuintei, conditia ca locuinta sa fie locuita de cel care a luat imprumutul, iar ratele imprumutatilor sa depaseasca 65% din venit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.