PSD cere liberalilor sa isi retraga legea privind preventia in sanatate pe motiv ca este "profund neconstitutionala", in cazul in care aceasta trece de votul Parlamentului social-democratii luand in calcul contestarea la Curtea Constitutionala.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, la finalul sedintei PSD, ca social-democratii insista ca PNL sa retraga proiectul de lege intrucat contravine prevederilor Legii fundamentale. Dragnea a spus ca fiecare cetatean are garantat, prin Constitutie, dreptul la servicii medicale, astfel incat ideea liberalilor de a impune sanctiuni celor care nu participa la programul national de preventie in sanatate si de a suporta costurile tratamentelor nu poate fi acceptata. In cazul in care proiectul va fi adoptat de Legislativ, Dragnea a spus ca PSD va ataca legea la CCR, potrivit MEDIAFAX.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu preciza ca proiectul va fi imbunatatit fata de forma initiala si asteapta propuneri in acest sens. "Dincolo de orice controverse, legea preventiei trebuie sa mearga inainte. Putem salva mii de vieti, in fiecare an, iar acest lucru este mai important decat orice interes electoral. In urma dezbaterilor publice, actualul proiect va fi imbunatatit. (...) Toate prevederile care obliga statul sa investeasca in preventie sunt, insa, nenegociabile. Celelalte - unele prezentate extrem de distorsionat, prin manipulare politica - pot face obiectul oricarei abordari, daca se inscriu in logica legii: de a lupta cu bolile grave, inainte de a fi prea tarziu", declara saptamana trecuta copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Propunerea PNL se afla in etapa consultarii publice, la Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.