Premierul Dacian Ciolos se afla luni intr-o vizita la Bruxelles, avand programate mai multe intalniri cu oficiali UE, cea mai importanta fiind cea cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu care va discuta despre migratie, aderarea la Schengen si raportul MCV.


Vizita primului-ministru va debuta cu o intrevedere cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care va fi urmata de un dejun de lucru cu presedintele PPE, Joseph Daul.

La ora 17, Dacian Ciolos se va intalni cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali avand programate declaratii de presa comune. Ulterior primul-ministru va avea o intrevedere cu comisarul european responsabil cu politica de vecinatate si negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, apoi cu vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul si resursele umane, Kristalina Georgieva.

Seara, la reprezenta permanenta a Romaniei, seful Executivului se va intalni cu functionari romani care ocupa functii de conducere in institutii europene.

Ciolos va discuta cu oficialii europeni prioritatile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economica, programul de reforma administrativa, modul in care Romania isi propune sa se implice in dezbaterile actuale europene, dar si prioritatile de tara din perspectiva semestrului european, scrie MEDIAFAX.

"Discutiile vor viza, de asemenea, fenomenul migratiei, Uniunea Energiei si securitatea energetica, progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare evidentiate in cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum si perspectivele tarii noastre de aderare la Spatiul Schengen", potrivit Guvernului.

Din delegatie fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache.

Marti Ciolos va discuta cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu liderii grupurilor PPE si S&D, apoi cu trei vicepresedinti ai Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.