Premierul Dacian Ciolos va efectua in perioada 15-16 februarie o vizita la Bruxelles, unde se va intalni cu inalti reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European, iar temele abordate vor fi fenomenul migratiei, aderarea la Schengen, energie si securitate energetica.

"Seful Executivului se va intalni cu Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu membri ai Executivului european si va avea un dejun de lucru cu presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, precum si intrevederi cu liderii grupurilor Popular European si Social Democrat din legislativul european. Premierul va prezenta prioritatile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economica, programul de reforma administrativa, modul in care Romania isi propune sa se implice in dezbaterile actuale europene, dar si prioritatile de tara din perspectiva semestrului european", precizeaza Guvernul intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

In document se arata ca discutiile vor viza, de asemenea, fenomenul migratiei, Uniunea Energiei si securitatea energetica, progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare evidentiate in cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum si perspectivele tarii noastre de aderare la Spatiul Schengen.

Totodata, premierul Dacian Ciolos se va intalni cu europarlamentari care reprezinta Romania si cu functionari romani care ocupa functii de conducere in institutii europene.

Din delegatie fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.