Fostul procuror general Tiberiu Nitu este acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz in serviciu.

[Update]

Procurorii DNA au dispus marti "efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de "suspectul" Tiberiu Nitu (n.r.- fost procuror general al Parchetului de pe langa ICCJ) pentru "complicitate la abuz in serviciu", conform unui anunt oficial al institutiei. Comunicatul consemneaza faptul ca in aprilie 2014, la Parchetul General a fost incheiat un protocol cu MAI "privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere", la incheierea acestuia fiind prezent Nitu si obiectul protocolului fiind "cooperarea dintre cele doua institutii in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general, cu echipaje ale politiei rutiere".



El a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostiinta acuzatia de complicitate la abuz in serviciu, conform unor surse judiciare.

Decretul de eliberare din functie al lui Tiberiu Nitu a fost semnat saptamana trecuta, dupa ce acesta si-a prezentat demisia.

In comunicatul dat cu acea ocazie, Nitu, al carui nume apare in dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea legat de folosirea coloanelor oficiale, precizeaza ca nu a solicitat si nu a beneficiat de coloana oficiala in sensul in care aceasta notiune este definita prin lege si ca i s-a asigurat un dispozitiv de insotire si protectie, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.