Legea privind alegerea primarilor in doua tururi a fost retrimisa la comisii, a decis luni conducerea Senatului, in sedinta Biroului Permanent, in conditiile in care PSD a solicitat anularea rapoartelor pentru proiectul de act normativ initiat de PNL.

PSD a propus anularea rapoartelor pentru proiectul de lege initiat de PNL privind alegerea primarilor in doua tururi si retrimiterea acestuia la comisiile de specialitate, a anuntat luni senatorul liberal Cristian Bodea la Parlament, in timpul sedintei Biroului Permanent al Senatului.

"PSD a propus anularea rapoartelor date de comisiile Senatului pe acest proiect pentru ca ar fi fost functionala pana in 30 decembrie Comisia de cod electoral. Noi am considerat, cei de la PNL, ca acea comisie avea ca mandat doar elaborarea legilor, iar urmatoarele amendamente, ceea ce este si acest proiect, trebuia sa urmeze cursul firesc si ca acele rapoarte sunt valabile. PSD a fortat un vot de anulare a rapoartelor date de comisii, au trecut acest vot de anulare cu opt la patru. PNL a votat impotriva", a declarat Bodea.

Senatorul liberal a explicat ca in sedinta BP s-a votat si retrimiterea proiectului la comisiile de specialitate a caror raport a fost anulat, scrie MEDIAFAX. "Apoi s-a votat retrimiterea din nou la comisii, dar la comisiile carora le-am anulat raportul, tot cu opt la patru, noi ne-am opus pentru ca nu consideram corecta aceasta procedura. Daca puteam constata ca acele rapoarte, daca tot s-au facut, sunt bune pentru ca n-au cum sa fie diferite, sunt aceeasi oameni in comisii, aceeasi coloratura politica si vor fi aceleasi voturi", a mai spus senatorul.

Intrebat care este argumentul pentru aceasta procedura, Cristian Bodea a spus ca "argumentul politic e o tragere de timp".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.