Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, ca asteapta sa vada daca PSD va introduce pe ordinea de zi a Senatului proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi, aratand ca ''avizul unei comisii nu tine loc de initiativa legislativa''.

''Nu un aviz consultativ sau nu al comisiei poate sa tina loc de o initiativa legislativa. Important este sa vedem daca PSD are disponibilitatea sa discute pentru ca ati vazut discursul este intotdeauna induiosator, dar atunci cand este vorba despre vot, in concret nu se intampla nimic'', a declarat copresedintele PNL, Alina Gorghiu, intrebata cum priveste demersul PSD de a cere avizul Comisiei de constitutionalitate din Senat privind alegerile in doua tururi.

Alina Gorghiu a afirmat ca asteapta sa vada ''un exercitiu de echilibru din partea PSD'' - discutarea proiectului in Senat, scrie MEDIAFAX.

Copresedintele PNL a afirmat ca liberalii isi mentin punctul de vedere, precizand ca, la Camera Deputatilor, la Ora Primului Ministru, se va discuta despre alegerile locale in doua tururi, legislatie electorala, extinderea votului prin corespondenta pentru alegerile prezidentiale si despre banii alocati ''pentru a putea fi implementat cum trebuie votul pentru diaspora''.

Intr-o solicitare transmisa Biroului Permanent al Senatului, presedintele Comisiei pentru Constitutionalitate, senatorul PSD Ovidiu Dontu solicita trimiterea legii privind alegerea primarilor in doua tururi la aceasta comisie in vederea intocmirii unui aviz privind constitutionalitatea adoptarii unui astfel de act normativ in contextul recomandarilor Comisiei de la Venetia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.