Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Politiei Rutiere pentru deplasari.

Oprea a ajuns vineri dimineata la sediul Directiei Nationaloe Anticoruptie (DNA), unde i se aduc la cunostinta acuzatiile in dosarul "Girofarul". Potrivit DNA, Gabriel Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu (n.r- fost procuror general), a beneficiat in mod nelegal de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere, informeaza MEDIAFAX.

Din probele administrate rezulta ca Oprea realiza in medie aproximativ cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei Rutiere. Spre exemplu, in perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, s-au realizat 1.607 misiuni de insotire a deplasarilor efectuate de ministrul de Interne pe raza municipiului Bucuresti. Numarul total al acestor misiuni este de aproximativ trei ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.