Solomon Wigler a fost condamnat joi 4 februarie la 4 ani de detentie.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat, joi, pe Solomon Wigler, fostul consilier al fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu, la patru ani de inchisore cu executare, decizia fiind definitiva. Initial, Wigler primise o pedeapsa de un an si patru luni de inchisoare, intr-un dosar in care era acuzat ca a luat 25.000 de euro ca sa obtina eliberarea unei autorizatii de construire a unui sens giratoriu pentru doua supermarketuri.

Decizia a fost contestata atat de Solomon Wigler, cat si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a fost arestat preventiv in 4 iunie 2015, dar in 9 noiembie, Tribunalul Bucuresti a decis sa fie plasat in arest la domiciliu, masura fiind prelungita ulterior.

Dosarul in care Solomon Wigler a fost condamnat este desprins din cel in care a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, tot pentru trafic de influenta, respectiv pentru ca ar fi luat 204.000 de euro pentru interventii in aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

In iunie 2015, la trimiterea primului dosar in judecata, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Solomon Wigler in legatura cu pretinderea si primirea sumei de 25.000 euro de la o persoana, martor denuntator in cauza, pe care ar fi asigurat-o ca ar avea influenta asupra primarul general al Capitalei, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire a unui sens giratoriu pentru doua supermarketuri.

Tribunalul Bucuresti a inregistrat in 19 noiembrie 2015 cel de-al doilea dosar al lui Solomon Wigler, a inceput judecarea cauzei in 10 decembrie si a pronuntat sentinta dupa o luna, respectiv in 14 ianuarie 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.