Guvernul a alocat bani pentru acordarea unor ajutoare umanitare de urgenta in baza Planului pentru pentru Raspuns Umanitar in Siria si Planului regional pentru refugiati si rezilienta, ambele programe fiind sub coordonarea ONU.
"Romania se alatura statelor donatoare care participa la Conferinta la nivel inalt in privinta refugiatilor ce se va desfasura la Londra in 4 februarie. In acest sens, Guvernul a aprobat o Hotarare prin care se aloca suplimentar bugetului Ministerului Afacerilor Externe suma de 550.000 de lei pentru acordarea ajutorului umanitar de urgenta pentru refugiati. Ajutorul umanitar va fi acordat pentru programele coordonate la nivelul Organizatiei Natiunilor Unite, respectiv Planul pentru pentru Raspuns Umanitar in Siria si Planul regional pentru refugiati si rezilienta, instrumente institutionale, de cooperare inter-agentii ONU, instituite ca urmare a amplificarii crizei refugiatilor", anunta Biroul de presa al Guvernului, miercuri, printr-un comunicat.

Potrivit documentului citat, acordarea ajutorului umanitar are in vedere atat dimensiunea crizei umanitare, cat si relatiilor bilaterale dintre statele care gazduiesc un numar mare de refugiati si Romania, precum si angajamentele europene si internationale semnate de Romania, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.