Presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele UNPR Gabriel Oprea au semnat joi procotolul de colaborare, care prevede ca organizatiile pot incheia aliante in vederea alegerilor locale,o decizie definitiva privind liste comune pentru alegerile parlamentare urmand sa fie luata ulterior.

[Update]

Presedintele UNPR Gabriel Oprea a precizat ca s-a stabilit sa fie liste comune pentru alegeri parlamentare, insa nu sunt inculse locurile eligibile in acordul semnat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a insistat ca "nici pentru PSD nu sunt trecute locuri eligibile". El a mai spus ca daca vrem sa facem o colaborare serioasa "nu are rost sa vindem pielea ursului din padure", iar dupa alegerile locale, "vom face o evaluare si atunci ne vom aseza la masa si vom ajunge la o concluzie" cu privire la alegerile parlamentare.



Aceasta decizie vine in urma unor negocieri intinse pe tot parcursul zilei de miercuri intre presedintele PSD, Liviu Dragnea si liderul UNPR, Gabriel Oprea.

Surse din PSD au precizat ca UNPR si-ar dori ca in protocolul cu PSD sa fie stipulat si procentul de locuri eligibile pentru partidul lui Oprea, in perspectiva alegerilor parlamentare. Initial, UNPR a cerut PSD 35 de locuri pe liste la parlamentare.

In urma negocierilor intre Liviu Dragnea si Gabriel Oprea s-a ajuns la un acord pentru 30 de locuri pe listele comune pentru scrutinul legislativ, au mai precizat sursele citate. Aceasta prevedere nu va fi stipulata insa in protocolul de colaborare, reprezentand doar o intelegere politica intre liderii celor doua partide. In schimb, UNPR se obliga sa sustina PSD in Parlament si vor refuza solicitarea PNL de schimbare a legii alegerilor locale pentru revenirea la votul in doua tururi de scrutin.

La discutiile care au avut loc miercuri dupa-amiaza, la sediul PSD, au mai fost prezenti si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (ALDE), dar si deputatul PSD Sebastian Ghita, scrie MEDIAFAX.

Initial, protocolul dintre PSD si UNPR ar fi trebuit semnat, miercuri dimineata, insa evenimentul a fost amanat, invocandu-se faptul ca Oprea are o "zi complicata" in Senat, unde urma sa se decida ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Citeste si:
Chereches sustine ca PRO Romania si UNPR ar trebui sa se stinga...
Chereches sustine ca PRO...

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca acordul cu UNPR ar viza doar colaborarea la alegerile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.