Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind eliberarea din functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Tiberiu Nitu, informeaza Administratia Prezidentiala.

Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, si-a depus marti demisia argumentand ca este un gest de reponsabilitate si onoare in conditiile in care numele sau "este asociat in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei".

Presedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia procurorului general Tiberiu Nitu, a confirmat marti Administratia Prezidentiala pentru MEDIAFAX.

In comunicatul transmis marti de Parchetul General, Nitu, al carui nume apare in dosarul Oprea legat de folosirea coloanelor oficiale, precizeaza ca el nu a solicitat si nu a beneficiat de coloana oficiala in sensul in care aceasta notiune este definita prin lege si ca i s-a asigurat un dispozitiv de insotire si protectie.

"Stabilirea unui anumit nivel de protectie pentru diverse categorii de demnitari si punerea in practica a masurilor de protectie sunt atributul institutiilor specializate ale statului si nu al beneficiarului protectiei", mai transmite Tiberiu Nitu.

Acesta sustine ca "masurile de protectie asigurate procurorului general al Romaniei de catre institutiile specializate ale statului sunt proportionale cu riscurile potentiale la care acesta este expus in exercitarea anumitor atributii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevazute de legislatia in vigoare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.