Senatorul UNPR Gabriel Oprea le-a cerut, miercuri, senatorilor sa voteze pentru incuviintarea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva sa, sustinand ca este in interesul sau ca adevarul sa iasa cat mai repede la iveala.
Oprea a spus, in plenul Senatului care va decide asupra solicitarii DNA, ca are obligatia fata de propria constiinta sa isi precizeze punctul de vedere fata de cererea procurorilor. "Vreau sa spun foarte clar ca cer sa votati pozitiv cererea de incuviintare a urmaririi penale (...) Este obligatia procurorilor sa faca lumina. Imi mentin acest punct de vedere, este in interesul meu pana la urma ca adevarul sa iasa la iveala in cel mai scurt timp", a spus Oprea.

Intr-o interventie extrem de scurta in plenul Senatului, liderul UNPR a reafirmat ca, fata de suspiciunile de abuz in serviciu pentru folosirea coloanelor oficiale, se considera nevinovat. "Nu am cerut si nu am avut nimic in plus fata de alti ministri, unii sunt pe aici prin sala. Nu am beneficiat de drepturi sau privilegii in afara legii si prin urmare ma consider nevinovat", le-a spus el senatorilor.

La sedinta plenului si-au inregistrat prezenta 124 de senatori. Votul va fi secret, iar pentru incuviintarea solicitarii Justitiei este nevoie de votul majoritatii celor prezenti, in conditiile de cvorum. PNL si PSD au anuntat ca voteaza pentru cererea procurorilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.