Comisia juridica a Senatului a avizat, marti, favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, potrivit unor surse parlamentare.

Decizia Comisiei juridice de avizare favorabila a solicitarii DNA a fost luata cu 9 voturi "pentru" si o singura abtinere. Avizul este consultativ, urmand ca plenul Senatului sa decida asupra ridicarii imunitatii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma sa fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul in acest caz.

Gabriel Oprea a pledat nevinovat la Comisia juridica si a cerut chiar retrimiterea dosarului, pe motiv ca ancheta nu este de competenta DNA, ci a Parchetului General, scrie MEDIAFAX.

"Nu am cerut nimic in plus fata de ceilalti ministri de interne. (...) Sunt un om care am ajutat justitia, am respectat legea si inteleg foarte bine jocul de putere", a declarat Oprea, dupa audierea sa la Comisia juridica care a avizat cererea de urmarire penala a fostului ministru de interne pentru abuz in serviciu in cazul folosirii coloanelor oficiale.

Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.

Procurorii DNA trebuie sa obtina avizul Senatului pentru a incepe urmarirea penala pe numele lui Gabriel Oprea. In acest sens, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Senatului, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.