Ludovic Orban a declarat, luni, dupa discutiile cu premierul, ca liberalii isi mentin pozitia si ii cer in continuare sa modifice Legea alegerilor locale, precizand ca asteapta un raspuns oficial din partea acestuia si nu va relata cele discutate cu Ciolos, asa cum a facut Liviu Dragnea.

”Delegatia PNL a sustinut punctul de vedere cunoscut si anume acela ca este in interesul unei mai bune administrari a comunitatilor locale, este in interesul unei legitimitati sporite a primarilor care conduc destinele comunitatii o perioada de patru ani, ca primarii sa fie alesi cu 50% plus unu”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Intrebat care a fost pozitia premierului Dacian Ciolos in relatie cu solicitarile PNL, Ludovic Orban a precizat ca asteapta o pozitie oficiala a Guvernului si nu va dezvalui care au fost discutiile din interior. "Eu astept o pozitie oficiala din partea domnului Ciolos si nu am obiceiul, ca domnul Dragnea, sa relatez spusele domnului Ciolos care au fost in cadrul discutiei pe care am avut-o. Domnul Ciolos, daca are ceva de comunicat public, sunt convins ca va va comunica si dumneavoastra (...) Eu cred ca PSD este ultimul partid care poate sa reclame faptul ca Guvernul emite o Ordonanta de Urgenta pentru modificare alegerilor, pentru ca, PSD este, de fapt, partidul care a modificat, in august 2014, legea alegerilor prezidentiale prin OUG. Asa ca, nu cred ca PSD poate sa deschida gura pe tema asta", a mai declarat liderul liberal.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul discutiilor cu premierul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ca Dacian Ciolos le-a transmis ca nu intentioneaza sa dea OUG sau sa-si asume raspunderea pentru modificarea legii si cauta alta solutie, daca e cazul, scrie MEDIAFAX.

"Noua ne-a spus primul ministru ca exclude si varianta ordonantei de urgenta si varianta asumarii raspunderii si ca se mai gandeste la alte optiuni, dar dupa ce se termina consultarile", a declarat Liviu Dragnea, dupa consultarile cu Dacian Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.