Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat luni ca partidul sau va semna protocolul de colaborare pentru alegerile locale si parlamentare, avand in vedere ca presedintele PSD, Liviu Deagnea, a facut o promisiune in acest sens.

"Vom semna protocolul de colaborare pentru alegerile locale si parlamentare. Avem promisiunea domnului Dragnea ca joi semnam acest protocol si noi intotdeauna ne-am tinut de cuvant", a declarat Oprea in Parlament.

Gabriel Oprea a declarat sambata ca formatiunea pe care o conduce va candida independent de PSD la alegerile locale, afirmand ca acolo unde echipele UNPR-PSD sunt ''mai bine inchegate'' ele pot merge impreuna, in vreme ce la parlamentare cele doua partide vor avea liste comune.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, joi seara, in timp ce la alegerile locale se vor face aliante la nivelul organizatiilor locale sau judetene, pentru scrutinul parlamentar PSD va avea discutii cu UNPR pentru a decide termenii viitoarei colaborari, scrie MEDIAFAX.

"In ceea ce priveste politica de aliante a Partidului Social Democrat, am decis astazi (joi – n.r.) ca vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care sa de posibilitatea tuturor organizatiilor PSD si respectiv UNPR ca acolo unde considera ca este eficient pentru procesul electoral si se maresc sansele de castig in alegeri pot incheia aliante electorale in conditiile pe care le considera cele mai bune din punctul de vedere al sanselor de castig. De asemenea, o sa propunem un astfel de acord si colegilor din ALDE, care sa cuprinda aceleasi conditii" a declarat, joi seara, presedintele PSD Liviu Dragnea, dupa sedinta Comitetului Executiv care s-a desfasurat la Sinaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.