Traian Basescu a declarat luni, dupa consultarile cu premierul, ca a sustinut asumarea raspunderii pentru un pachet de legi care sa includa alegerea primarilor in doua tururi, dar si a sefilor de CJ, insa in opinia sa premierul nu se va implica in modificarea legii
Traian Basescu a spus ca, in opinia sa, premieul nu se va implica in modificare legii si va lasa partidele parlamentare care doresc sa discute la nivelul Parlamentului. "Parerea mea este ca se va tine departe de o implicare", a declarat liderul MP, intrebat care a fost mesajul pe care l-a transmis premierul la discutii.

Liderul MP a mai spus ca formatiunea sa a sustinut alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, dar si a presedintilor de Consilii Judetene, precum si reducerea numarului de parlamentari la 300, care ar trebui sa faca parte dintr-un pachet de reforme. Basescu a precizat ca MP nu a sustinut varianta OUG, ci pe cea a asumarii raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, ca "act de vointa, democratic" al Executivului. O a doua varianta ar fi, potrivit lui Basescu, promovarea unor initiative legislative de catre partide.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.