Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spune ca prin reintroducerea votului in doua tururi pentru alegerea primarilor politicienii ''risca sa arunce tara in aer'', liderul PSD ironizand PNL si spunand ca un coleg de-al sau a propus alegeri pentru Primaria Bucuresti ''pana iese Busoi''.

Prezent joi la Sinaia, unde va avea loc Comitetul Executiv National al PSD, Liviu Dragnea a afirmat, la sedinta grupului social-democrat din Camera deputatilor, ca reintroducerea votului in doua tururi de scrutin este ''o nastrusnicie'', in acest context presedintele PSD ironizandu-i pe liberali, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sa discutam despre pozitia noastra fata de aceasta nastrusnicie a liberalilor cu legea in doua tururi pentru primari. Doua tururi vor astazi, maine s-ar putea sa doreasca trei tururi. Aseara un coleg, nu-i dau numele ca sa nu-l expun, a venit cu o idee care mi se pare foarte interesanta si stingem scandalul: la comune un tur, la orase doua tururi, la municipii trei tururi si la Bucuresti atatea tururi atat e nevoie ca sa iasa Busoi si nu mai avem scandal. Noi riscam foarte mult sa aruncam tara in aer. Romania acum reprezinta o insula de stabilitate apreciata de absolut toata lumea in zona si pentru Primaria Capitalei, oamenii astia sunt in stare sa tulbure aceasta stabilitate care ne este foarte benefica", le-a spus Dragnea deputatilor social-democrati.

Liderul PSD a propus de asemenea ca la reuniunile de joi si vineri PSD sa discute aspecte precum prioritatile legislative ale social-democratilor, dar si politica de aliante.

"In primul rand (sa discutam – n.r.) despre principalele prioritati legislative ale noastre. De asemenea, cum operationalizam mersul unei initiative pana se transforma in lege, cum o prezentam, in ce structuri o aprobam, o avizam, cum o sustinem. In al doilea rand, politica de aliante, pentru ca nu vreau sa ocolim acest subiect. Este un subiect important, este sfarsitul lunii ianuarie, trebuie sa stim exact cum mergem mai departe in alegeri, daca vrem sa facem aliante cu cineva, in ce fel trebuie sa facem aceste aliante, sunt bune, nu sunt bune'' , a mai spus Liviu Dragnea.

Presedintele PSD s-a intalnit, miercuri, la Bruxelles, cu presedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, transmitandu-i oficialului european ca "adversarii politici" fac presiuni mari pentru modificarea legislatiei electorale si PSD ia in calcul bociotarea alegerilor locale.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Premierul Dacian Ciolos se va intalni cu liderii partidelor politice in perioada imediat urmatoare, probabil luni sau marti, pentru a discuta pe tema alegerii primarilor, a afirmat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

In afara de PNL, doar Miscarea Populara s-a pronuntat clar pentru alegerea primarilor in doua tururi. Desi initial ALDE s-a declarat de aceeasi parte a baricadei, pozitiile publice ale lui Calin Popescu Tariceanu din ultimele zile au fost mai rezervate. PSD si UDMR s-au pronuntat categoric pentru alegerea primarilor intr-un singur tur. UNPR, care isi doreste o candidatura pe listele PSD, nu are deocamdata o pozitie oficiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.