Guvernul Romaniei isi exprima speranta ca noul Executiv de la Chisinau va reconfirma, prin vointa politica si actiune concreta, un angajament pro-european solid si credibil, care sa conduca la aplicarea cuprinzatoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana si aprofundarea serioasa a reformelor.

Potrivit unui comunicat de presa, Cabinetul Ciolos considera ca investirea noului Guvern al Republicii Moldova este un pas inainte in directia consolidarii stabilitatii politice in statul vecin si isi exprima speranta ca "va reconfirma" un angajament pro-european solid si credibil, care sa conduca la aplicarea cuprinzatoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, aprofundarea serioasa a reformelor, precum si la consolidarea statului de drept si a stabilitatii macroeconomice in beneficiul tuturor cetatenilor.

Totodata, formarea Guvernului creeaza cadrul necesar pentru abordarea decisiva, fara ragaz, a provocarilor interne acumulate in ultima perioada, in intampinarea asteptarilor tuturor cetatenilor Republicii Moldova, mai precizeaza sursa citata.

"Romania reconfirma deschiderea deplina pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral si accelerarea proiectelor de cooperare in curs, care au ca beneficiari principali cetatenii Republicii Moldova. De asemenea, Romania reafirma vointa de a sustine toate eforturile avute in vedere de autoritatile de la Chisinau pentru implementarea agendei europene si de reforme", se mai arata in comunicatul de presa..

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.