„Decizia Curtii Constitutionale in privinta neconstitutionalitatii pensiilor speciale pentru alesii locali demonstreaza ca Partidul National Liberal a avut o atitudine corecta in Senat, atunci cand a ales sa boicoteze un astfel de act normativ”, a declarat purtatorul de cuvant al PNL Ionut Stroe, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al PNL Ionut Stroe afirma ca legea pensiilor speciale pentru alesii locali, "initiata si sustinuta cu indarjire de PSD, se inscrie in suita de privilegii pentru care social-democratii au luptat si vor continua sa lupte si in acest an electoral".

Liberalii sustin ca "populismul iresponsabil" al PSD, sanctionat acum de decizia Curtii Constitutionale, va fi penalizat pe masura la vot si ca social-democratii, care controleaza si majoritatea parlamentara, urmaresc fidelizarea primarilor, fara a tine cont de perspectivele pe termen mediu si lung.

PNL asteapta cu interes argumentatia CCR pentru decizia privind neconstitutionalitate „pentru a stopa si alte initiative similare”, se mai arata in comunicat.

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca legea prin care sunt introduse pensii pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene este neconstitutionala, admitand astfel sesizarea inaintata de Guvern.