Liberalii ii cer premierului Dacian Ciolos sa emita o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii in sensul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, a anuntat, luni, copresedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Singura varianta realista pentru a putea face aceasta schimbare este adoptarea unei Ordonante de urgenta. Trebuie sa ii propunem premierului Ciolos sa tina cont de solicitarile societatii civile. Am incredere ca primul-ministru va rezista oricarei presiuni pe care o va face PSD ca aceasta ordonanta sa nu fie data", a declarat Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai amintit ca liberalii au depus un proiect de lege in acest sens, in sesiunea din toamna, insa PSD s-a opus adoptarii acestuia, scrie MEDIAFAX.

Legea privind alegerea administratiei publice locale prevede alegerea primarului intr-un singur tur de scrutin, Parlamentul mentinand prevederile care erau in vigoare inca din 2012, atunci cand s-a renuntat la doua tururi de scrutin. PNL a votat, initial, alaturi de PSD pentru pachetul de legi electorale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.